Ciorba pescareasca de crap

de RuxyRux in Ciorbe, 23 Feb 2011 | 11050 vizualizari

 

Aceasta ciorba este mult mai delicioasa cand se face afara in gradina la ceaun la foc de lemne alaturi de prieteni si de-un peste proaspat ..dar desigur e perfecta si asa...e reteta mamei si in cautarile mele am descoperit ca are mai multe variante dar toate avand de fapt acelasi punct de plecare pestele mic si pestele mare.

 

INGREDIENTE

  • Peste mare de Dunare : crap cateva bucati
  • Peste mic marin : hamsie o farfurie
  • 2 ardei rosii capia
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • cartofi 4 buc
  • 2 radacini de patrunjel
  • rosii
  • 3 linguri de bulion
  • otet dupa gust( de mere cu miere)
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba pescareasca de crap:

Punem la foc pestele mic, luam spuma, cand a fiert il scoatem din oala si punem legumele, iar cand sunt pe jumatate fierte punem crapul, luam din nou spuma, lasam sa fiarba punem si bulionul.

Cand au fiert scoatem cu grija si atentie crapul pe o farfurie intinsa . Scoatem si cartofii intr-un vas.

Pasam rosiile, hamsiile, un morcov, o radacina de patrunjel , rosiile si ardeii cu zeama dupa ce am strecurat-o.

Punem din nou la foc, potrivim de sare, eu adaug otetul direct in oala dupa gust, unele persoane servesc otetul in farfurie cand mananca alaturi de mujdeiul de usturoi. Eu pun cateii de usturoi zdrobiti direct in oala. Mie imi place sa potrivesc direct gustul ciorbei.

Ca modalitate de servire, punem zeama in farfurie, cartofii, morcovul si bucatile de peste. Punem si patrunjelul deasupra. Cine mai doreste isi mai pune otet , sare si mujdei. E un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba pescareasca de crap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca din carne de porc